Az Alkotmánybíróság hétfői teljes ülésén megtárgyalja a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvénynek a munkavégzésre irányuló további jogviszony létesítésével összefüggő rendelkezéseit kifogásoló indítványt. A testület elé kerül a polgári perrendtartásnak a felülvizsgálati kérelemmel kapcsolatos szabályozását megkérdőjelező indítvány.

Egy indítványozó a helyi önkormányzatokról szóló törvénynek a megyei jogú városra vonatkozó egyik szabályát támadja.

Egy másik indítványozó a bírósági végrehajtásról szóló törvénynek a kézbesítéssel, a helyszíni kényszercselekményekkel és a jogorvoslatokkal kapcsolatos szabályait vitatja.

Kedden kerül a testület elé a cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló törvénynek a cégbejegyzéssel összefüggő több rendelkezését megkérdőjelező indítvány.

Az alkotmánybírók megvitatják a Polgári Törvénykönyvnek a kártérítésre vonatkozó egyes szabályait kifogásoló indítványt.

Az Alkotmánybíróság foglalkozik azzal az indítvánnyal, amely szerint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényben alkotmánysértő a személyes adat fogalmának meghatározása.