Az SCO által az IBM ellen indított perben illetékes bíró közölte, hogy a felperes mindezidáig igen kevés bizonyítékkal szolgált keresete alátámasztására.

Mindazonáltal a bíró nem adott helyt az IBM indítványának, amelyben a Nagy Kék annak kimondását kérte, hogy linuxos tevékenysége nem sérti az SCO unixos szerzői jogait.

Bár az SCO nyilvános vádjai és az eddig szolgáltatott bizonyítékok között hatalmas űr tátong, egyelőre korai lenne ítéletet hozni”

  • mondta Dale Kimball bíró. “Megdöbbentő, hogy az SCO eleddig semmilyen egyértelmű bizonyítékkal nem szolgált arra nézve, hogy az IBM megsértette volna szerzői jogait.”

Jogászok szerint az SCO nehéz helyzetben van, a bíró szavaiból ítélve az SCO épp csak elkerülte a teljes kiütést. Amint az ismert, az SCO azt állítja, hogy az IBM szerződést szegett és szerzői jogot sértett azzal, hogy unixos forráskódot csempészett át a Linuxba, azonban ezen állítását már két éve nem tudja egyértelműen bizonyítani. Az SCO ötmilliárd dollár kártérítést követel az IBM-től.

Bővebben:
http://www.szt.hu/hirek_hir.php?…