Szerdán benyújtotta lemondását az APEH elnöke. A pénzügyminiszter határozottabb és rugalmasabb vezetést vár, ezért elfogadta Király László György lemondását.

A távozás lehetséges oka a csatlakozás után felmerült áfaprobléma. A PM szerint az APEH vezetése nem észlelte időben, hogy kevesebb lehet a bevétel.

Király László György, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a pénzügyminiszterrel folytatott egyeztető megbeszélést követően szerdán benyújtotta lemondását Draskovics Tibornak – tájékoztatta a tárca sajtóosztálya az Indexet. A pénzügyminiszter Király László György döntését elfogadta. Az Index információi szerint néhány napja merült fel Király László György távozása.

Egy hatékonyabb, dinamikusabb vezetőt szeretnénk az APEH élére, Király László György talán érzékelte, hogy az ő mentalitása “inkább tudós, mint menedzser típusú” – jelentette ki a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára. A lemondás mindezzel együtt Király László György személyes döntése volt – hangsúlyozta Katona Tamás.

Bővebben:
http://index.hu/…adeln050216/