A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárhelyettese a mai napon Párizsban, a Magyar Köztársaság OECD Állandó Képviseletén aláírta az OECD és a GVH által közösen létrehozott Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ alapító okiratát.

A Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ az OECD és a GVH szakmai hátterére építve nyújt segítséget elsősorban a közép-, kelet- és délkelet-európai országok számára. A Regionális Központ létrehozásának elsődleges célja a versenypolitika, versenyjog és a versenykultúra fejlesztése, valamint a versenyhatóságok munkájának elősegítése hozzájárulva a verseny javításához és ezzel a gazdasági növekedéshez.

A Versenyügyi Regionális Oktatási Központ révén e területen Magyarország vezető szerepet kap a régión belül az átmeneti gazdaságok fejlesztésében való részvétel és technikai segítségnyújtás terén. A Regionális Központ elismerteti a magyar versenyjog és annak alkalmazásának régión belüli fejlettségét, sikeres működtetésével Magyarország a régión belüli versenypolitika alakításának meghatározó szereplőjévé válhat.