Jogerős ítélet a Keller kontra Magyar Nemzet ügyben

2005.02.25. Klub Rádió

Kártérítés megfizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság a Magyar Nemzet című napilap kiadóját - közölte Keller László MSZP-s országgyűlési képviselő.

Személyiségi jogok megsértése, és az előírt helyreigazítási kötelezettség sorozatos elmaradása miatt 300 ezer forintos kártérítést kell fizetnie a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft-nek - áll a szocialista politikus által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A jogerős ítélet szerint 2002. március 27. és 2003. július 3. között a kiadó sorozatosan közölt valótlan tényeket a szocialista politikusról, aki egy időben a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi politikai államtitkára volt.
Keller László az MTI-nek nem kívánta részleteiben felidézni az ügyeket. Mint mondta: "minden további magyarázat félreviszi a lényeget, ami nem más, mint az, hogy nem lehet felelőtlenül valótlant állítani a magyar sajtóban".

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője azt mondta: nem tud a bírósági ítéletről. "Számos folyamatban lévő perünk van, nem tudok mindegyikről naprakészen nyilatkozni" - magyarázta.