Miután az Egyesült Államok korábban érvénytelenítette a Kaliforniai Egyetem és az Eolas Technologies webböngészőkkel és a beépülő modulokkal (plugin) kapcsolatos szabadalmait, a fellebbviteli bíróság most lényegében újratárgyalásra visszautalta az ügyet, amelyben 565 millió dolláros kártérítésre perelik a Microsoftot.

A döntés után mindkét fél győztesként nyilatkozott.

Mind az Egyetem, mind a Microsoft azt állítja, hogy a legfontosabb kérdésekben a bíróság a javára döntött. A redmondi cég elégedettségére adhat okot, hogy a szóban forgó szabadalmat érvénytelenítették, mivel annak bejegyzését már megelőzte egy hasonló megoldás dokumentálása. “Ez óriási győzelem”

  • mondta Andy Culbert, a Microsoft szabadalmi jogásza. “A védekezédünk arra épült, hogy a szabadalom érvénytelen […] és a fellebbviteli bíróság ezt megerősítette.”

A fellebbviteli bíróság döntése szerint az elsőfokú tárgyalás nem volt korrekt, ugyanis a Microsoft nem mutathatta be a Viola nevű böngészőt, amelyet 1993-ban készített Perry Pei-Yuan Wei. A Viola egy évvel korábban készült, mint ahogy a Kaliforniai Egyetem benyújtotta volna szabadalmi kérvényét. A Microsoft szerint a böngésző hasonló technológiát tartalmaz, mint amelyet később az Egyetem szabadalmaztatott. Ez előidejűség érvényteleníti a szabadalmat. A mostani döntés szerint az elsőfokú tárgyaláson az Egyetem félrevezette a szabadalmi hivatalt, amikor szándékosan visszatartott információkat a Violával kapcsolatban.

Bővebben:
http://www.hwsw.hu/hir.php3?…