A párizsi központú OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet – Organisation for Economic Cooperation and Development) 2005. április 26-28. között Budapesten rendezte meg a “Jogkövető magatartás elősegítésére” létrehozott szakcsoportjának 4. találkozóját.

A konferencián 21 OECD tagország – közöttük Magyarország – és az Európai Unió Brüsszeli Bizottságának képviselői, 43 fő vett részt. A rendezvényt dr. Szikora János úr, az APEH elnöke nyitotta meg, aki bevezetőjében kifejtette, hogy Magyarország számára az EU csatlakozás után rendkívül fontos, hogy a nemzetközi szervezetekkel is hatékony együttműködést alakítson ki az adózás, adóztatás területén.

A találkozó témái a jogkövetés ösztönzése, fokozása, az ellenőrzési rendszerek fejlesztése, az ellenőrzésre történő kiválasztási rendszerekről rendelkezésre álló információk kicserélése, illetve a szoftver és a keresőprogramok fejlesztési lehetőségei voltak.

Az egyes témákat a résztvevő országok előadások keretében ismertették, melyet csoportmunkában történő esettanulmány feldolgozása követett. Ennek keretében az egyes országok a jogkövetés terén kialakult tapasztalataikat oszthatták meg a többi tagországgal.