Kulcsárnak kameraláza volt a kihallgatáson

2005.08.19. HírTV

Kulcsár Attila ügyvédje elismerte, hogy kicsit túllépte szerepét, de ezt azzal magyarázta egy csütörtöki lapinterjúban, hogy pontosan tudta, védence mit tud és mit akar elmondani. "Lehetséges, hogy kicsit túlléptem a szerepemen, nem vitatom. De én pontosan tudtam, hogy Kulcsár Attila mit tud, és hogy mit akar elmondani" - nyilatkozta Zámbó Gyula a Figyelő című hetilapnak.

Zámbó Gyula a videóra vett 2004. június 9-iki kihallgatást jó hangulatúnak, oldottnak minősítette, de tagadta, hogy barátinak lehetett volna nevezni, "hiszen nem viccelődtek egymással a felek, és végig magázódtak". Hangsúlyozta, a felvételen nem az első kihallgatás látható, a videóra rögzített kihallgatás idejére már megteremtődött a bizalom a kihallgatók és a kihallgatott között.

"Túlzok, hogy érthető legyen: a gyanúsított már látta, hogy nem pofozzák és nem verik a fejét a telefonkönyvvel, a kihallgatók pedig látták, hogy védencem nem akar egyértelműen a szemükbe hazudni, és nem kell minden szót harapófogóval kihúzni belőle" - mondta az ügyvéd. Hangsúlyozta: ez a kihallgatás volt az egyetlen, amelyet videóra vettek, mert ügyfelét zavarta a kameraláz. Zámbó Gyula több utalást is tett arra, hogy a kihallgatást talán lehallgatták.