Keresetet nyújtott be a PSZÁF ellen az econet.hu

2005.11. 4. hvg.hu

Az econet.hu Informatikai Rt. bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a felügyelet szeptemberi határozata ellen, amelyben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot szabott ki és rendkívüli adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő a társaság számára.

Tekintettel arra, hogy a bírósági felülvizsgálat iránti kérelemnek a megtámadott határozatban foglalt kötelezettségek teljesítésére nincsen halasztó hatálya, a társaság a kiszabott bírságot megfizette, továbbá folyamatban van a 2005. június 30-i mérleg és eredmény-kimutatás auditálása független könyvvizsgáló közreműködésével - áll az econet.hu közleményében.

A PSZÁF 2,5 millió forintra bírságolta az econet.hu Rt.-t a tájékoztatási szabályok megsértése miatt. Egyben arra kötelezte a társaságot, hogy rendkívüli adatszolgáltatás keretében 2005. június 30. napjára vonatkozóan független könyvvizsgálóval auditáltassa egyedileg és konszolidált alapon mérleg- és eredménykimutatását.

A PSZÁF határozata szerint nem átlátható az econet.hu, mint nyilvános tőzsdei részvénytársaság pénzügyi-, gazdasági helyzete, továbbá befektetéseinek tényleges értéke a cég által bejelentett és közzétett információk alapján nem állapítható meg.

"Határozott álláspontunk az, hogy pénzügyi és gazdasági helyzetünk átlátható, szilárd és a közzétett társasági jelentéseknek megfelel" - közölte az econet.hu a felügyeleti határozat megjelenésekor.

  • kapcsolódó anyagok
PSZÁF