A brit parlamenti pártokat tömörítő All Party Parliamentary Internet Group (APIG) nyilvános vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítása érdekében, hogy milyen fokú védelem lenne az optimális a szerzői jogbirtokosok, illetve a fogyasztók számára.

Az ún. Digital Rights Management (DRM) rendszerek a szerzői jogvédett alkotások digitális továbbításának védelme érdekében fejlesztették ki.

Az efféle rendszereket érintő szabályozás tekintetében zajló viták alapvetően azért bontakoznak ki, mert a kiadók és jogtulajdonosok szeretnék minél hatékonyabban megakadályozni, hogy a jogbitorolt másolatok terjedése miatt veszteségük keletkezzen, ugyanakkor a fogyasztók szeretnék, ha a műalkotás egyszer már jogszerűen a birtokukba került, akkor azt minél szélesebb jogosítványokat élvezve használhassák.

Az APIG most azt szeretné elérni, hogy találkozók, informális fogadások és jelentések által egyfajta érdekegyeztető fórumként szolgáljon a kiadók és jogtulajdonosok, valamint parlamenti képviselők számára.