Megalakult a civil szervezetekből álló Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Testület – 2006. január 24-én tartotta első ülését az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumban a Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Testület, melynek megalakítását a civil szervezetek is üdvözölték.

Az ülésen a minisztérium felajánlotta a civil szervezeteknek a www.feketelista.eu domain-nevet, melyen azoknak a kereskedőknek, szolgáltatóknak az adatait hozhatnák nyilvánosságra, akik súlyosan megsértették a fogyasztók érdekeit.

Az ülésre meghívást kapott a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége, az INDRA Biztosítottak Országos Érdekvédő Egyesülete, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége, a Magyar Autóklub, a Magyar Energiafogyasztók Szövetsége, a Magyarországi Biztosítottak és Fogyasztók Egyesülete, a Mozgássérültek Budapesti Egyesület, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége, a Társadalmi Unió és a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A minisztérium kérte a szervezetek teljes körű együttműködését a fogyasztóvédelmi munkában.