A Habeas Corpus Munkacsoport közhasznú civil jogvédő szervezet az Európai Unió II. Daphne programja keretében a családon belüli, nők, illetve gyermekek elleni erőszak kezelése érdekében 40 órás képzést indít az e terület iránt éreklődő jogászok és joghallgatók számára.

A képzés címe: “Képzés a családon belüli és nők elleni erőszakkal szembeni fellépésről jogászok számára”.

A résztvevők a képzés során interaktív módszerek segítségével ismerkedhetnek meg a családon belüli erőszak, a nők és gyerekek elleni erőszak jogi hátterével, az áldozatokkal való együttműködés legjobb gyakorlataival, a bántalmazottak és bántalmazók számára nyújtható támogatás lehetséges eszközeivel, a reprodukciós jogok kapcsolódó kérdéseivel, valamint a területen működő szakemberek – jogászok, pszichoterapeuták és civil szakértők – munkájával. Célja a programnak a fentieken túl, hogy hálózati formában szakmai fórumot biztosítson a résztvevők számára.

Az ingyenes képzés 2006. márciusától decemberéig kéthetente, péntek délutánonként a Habeas Corpus Munkacsoport irodájában, kétórás foglalkozások keretében kerül megrendezésre.

Kérjük az érdeklődőket, hogy jelentkezéseiket emailen a info@habeascorpus.hu címre juttassák el legkésőbb 2006. február 17-ig! A képzéssel kapcsolatos kérdéseikre a 321 5028-as számon kaphatnak választ.

A jelentkezéshez kérjük csatolni a jelentkező szakmai önéletrajzát, valamint a kitöltött igényfelmérő ívet, melyet a www.stop-ferfieroszak.hu weboldalról tölthetnek le a jelentkezők.