A Vám- és Pénzügyőrség és a Belügyminisztérium Központi Hivatala (BM KH) képviselői aláírták azt a megállapodást, amely a regisztrációs adóigazgatási eljáráshoz kapcsolódóan a vámhatóság és az okmányirodák közötti on-line adatkapcsolat elindításának kritériumait határozza meg.

A megállapodás alapján 2006. február 15-én az információáramlás tesztjelleggel indul útjára, majd 2006. március 1-jével már az éles rendszerben folytatódik az adatcsere.

A hamarosan működésbe lépő informatikai rendszer azt az elképzelést hivatott megvalósítani, hogy ne kerülhessen forgalomba olyan személygépkocsi, vagy motorkerékpár, amely után a regisztrációs adót nem fizették meg. Mindezen túl az okmányirodák a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig átadják a vámszervezet részére azon személygépkocsik és motorkerékpárok meghatározott adatait, amelyek a tárgyhónap folyamán forgalomba kerültek.

A Vám- és Pénzügyőrség és a BM KH regisztrációs adóigazgatási eljárás 2004. február 1-jével elindult folyamatában az indulástól napjainkig egy átfogó ellenőrzést és adatgyűjtést tervez, amely során feltárásra kerülhet minden regisztrációs adóval kapcsolatos visszaélés.