Az Alkotmánybíróság hétfői teljen ülésén foglalkozik az Országos Választási Bizott­ság 34/2005. (X. 25.) számú határozata ellen benyújtott kifogással.

Ugyancsak hétfőn tárgyalják az alkotmánybírák azt az indítványt, amely a Nemzeti Földalapról szóló törvény több rendelkezésének alkotmányosságát kérdőjelezi meg.

A testület megvitatja a Büntető törvénykönyvnek a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével kapcsolatos rendelkezésének, a 288. § (1) bekezdésének alkotmá­nyosságát is.

Az Alkotmánybíróság hétfőn tűzi napirendjére az állam által az állampolgárok tulaj­donában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló 1991. évi XXV. törvény 5. § (3) bekezdésében előterjesztett, mulasztásban megnyilvánul alkotmány­ellenesség vizsgálata tárgyában készült határozat-tervezetet.

Az Alkotmánybíróság február 14-én (kedden) 10 órakor nyilvános teljes ülésen hir­deti ki határozatát a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetéséről szóló törvény egyes rendelkezéseinek alkotmányosságával összefüggésben.