Hatályon kívül helyezte a Békés Megyei Bíróság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy medgyesbodzási férfit I. fokon felmentettek a szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények vádja alól.

A táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a Békés Megyei Bíróság ítélete oly mértékben megalapozatlan, hogy új eljárás lefolytatására van szükség. Az ítélőtábla azt is kimondta, hogy ezt az új eljárást a Gyula Városi Bíróságnak kell lefolytatnia.

Tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, hozzátartozó sérelmére elkövetett megrontás és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolta meg a Békés Megyei Főügyészség S. P. (1975) vádlottat. A vádak alól S. P.-t a Békés Megyei Bíróság 2005. szeptember 19-én felmentette. Az ítélet ellen az ügyész a bűnösség megállapítása érdekében nyújtott be fellebbezést.

S. P. 1996-ban létesített élettársi viszonyt T. É.-vel, akinek korábbi kapcsolataiból P. A. (1988) és H. É. (1992) nevű leánygyermekei születtek. Az élettársi kapcsolat alatt a vádlottnak és T. É.-nek két közös gyereke is született.
A vádirat szerint vádlott és élettársa medgyesbodzási házukban lakva napi rendszerességgel fogyasztott alkoholt, ittas állapotban elhanyagolták gyermekeik nevelését. A vádlott 2001 nyarán – amikor a nevelése alatt álló P. A. sértett serdülni kezdett – ittas állapotban fajtalankodott a kislánnyal. Ezt követően a vádlott egészen 2003 nyaráig hetente egy-két alkalommal ezt a cselekményt megismételte.

2002 nyarán a vádlott az akkor 10 éves, nevelése alatt álló H. É. ágyába is befeküdt, vele is fajtalankodott 2003 nyaráig, hetente egy-két alkalommal. Ekkor a vádlottal szemben a büntető eljárását megindították, ugyanis az egyik sértett, H. É. rokona – akinek a kislány elpanaszolta a vele történteket – feljelentést tett a rendőrségen.

S. Péter a tárgyaláson a vádbeli cselekmények elkövetését tagadta. Az I. fokú bíróság a bizonyítás eljárás során a vádban foglaltakat oly mértékben kétségesnek találta, hogy a vádlottat – bizonyítottság hiányában az ellene felhozott vádak alól felmentette.