A spanyol főügyész véleménye szerint az ország legfelsőbb bíróságnak meg kell semmisítenie azt az ítéletet, melyben egy bizonyos Imad Eddin Barakat Yarkast terrorizmusban való együttműködés miatt 15 éves börtönbüntetésre ítéltek.

Az alsóbb fokú bíróság korábban úgy ítélték meg, hogy elegendő bizonyíték állt rendelkezésre arra nézve, hogy Yarkas az al-Kaida terrorszervezet hamburgi csoportjában működve részt vett a World Trade Center elleni támadás előkészítésében.

Ha a spanyol legfelsőbb bíróság helyt ad a Főügyész keresetének, akkor az az országban tavaly indult, 24 vádlottat érintő eljárássorozat sikertelen lezárását is jelenti majd, hiszen a tárgyalások során egyetlen vádlott bűnösségét sem sikerült megállapítani.

Érdekes módon a főügyész egy másik ügyben arra kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy tartsa fenn annak az arab újságírónak a hét évre szóló börtönbüntetését, akit azért ítéltek el terrorcselekményekben való közreműködésért, mert nem sokkal a szeptember 11-i terrortámadásokat követően Oszama bin Ladennel készített interjút.