Az első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság megállapítása szerint a vádlott (29 éves nő) 2005-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel. Kapcsolatuk rendezett volt alkalmanként fordultak csak elő viták. A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta – az ítélet ellen az ügyész a próbaidő hosszabb időtartamban történő megállapítása végett jelentett be fellebbezést.

2005. május 16-án egy ismerősük szőlőjében dolgoztak napközben, ahol mindketten bort is fogyasztottak munkavégzés közben, amitől ittas állapotba kerültek. Hazafelé tartva összeszólalkoztak, a vita kiabálásig fajult. A lakásukba belépve a sértett a szobába ment átöltözni, a vádlott pedig a konyhába, ahol magához vett egy 12 cm pengehosszúságú kést. A szobában az éppen felé forduló élettársa törzsébe szúrt a késsel, majd két további szúrást mért rá. A sértett a harmadik szúrást követően elkapta a nő kést tartó kezét, azt megcsavarva a földre kényszerítette és kicsavarta a kést a kezéből. Az első szúrás a férfi törzsét, a második a jobb mellkasfelet, míg a harmadik a könyökhajlatát érte. A mellkasfelet érő szúrás csak a véletlennek köszönhetően nem hatolt be a mellüregbe, ami légmell vagy tüdősérülés okozásával is járhatott volna. A nő látva a férfi erősen vérző sérüléseit a szomszédba sietett, ahonnan kihívták a mentőket.

A Baranya Megyei Bíróság a vádlottat bűnösnek találta életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, ezért őt 1 év bötrönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész a próbaidő hosszabb időtartamban történő megállapítása
végett jelentett be fellebbezést.

A Pécsi Ítélőtábla Dr. Krémer László vezette büntető tanácsa a Baranya Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.