Helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa, így jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott az a vásárhelyi férfi, Cs.Gy.Cs., aki különösen kegyetlen módon, számos késszúrással ölte meg barátját.

A büntetlen előéletű, nőtlen, munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott, Cs.Gy.Cs. Hódmezővásárhelyen, egy panelház 10. emeletén lakott, míg a sértett Sz.A. e ház 9. emeletének egyik lakásában élt. A vádlott és a sértett baráti viszonyban voltak, oly annyira, hogy a sértett még kulcsot is adott lakásához a vádlottnak. A vádlott egy évig együtt élt a sértett volt házastársával, de ez a tény a két férfi barátságát nem befolyásolta. A vádlott és sértett a vádbeli cselekmény megtörténte előtti napon is együtt italozott Hódmezővásárhely egyik sörözőjében.

Másnap, 2005. február 18-án reggel a sértett felment a vádlotthoz, hogy lehívja magához kávézni. A vádlott a meghívást előbb visszautasította, majd nem sokkal később mégiscsak lement a sértetthez kávézni és beszélgetni. A társalgás közben a sértett a vádlottat okolta amiatt, mert családi élete tönkrement. A sértett szóbahozta a vádlottnak adott kölcsönt is, amit az nem fizetett meg, ezért – mondta a sértett – már nem bízik a vádlottban.

A vitává fajuló beszélgetés közben a sértett elővett a konyhaszekrényből egy kést, amivel beszéd közben hadonászott. Később a sértett bement a fürdőszobába, s a kést a mosdókagyló melletti polcra letette. Nem sokkal ezután a sértett felkapta a kést, és kidobta a lakás folyosójára, ahol a vádlott állt.

A vádlott ekkor vette fel a kést, majd a fürdőszobából kilépő sértettet nagy erővel szívtájékon szúrta. Ezt követően a vádlott többször is mellkason szúrta áldozatát, majd az összegörnyedő, s földre zuhanó férfit több testrészén is megsebesítette, összesen több mint húsz sebet ejtve rajta. A szurkálást abbahagyva a vádlott a konyhában letisztította az elkövetéshez használt kést, arcáról és kezéről is lemosta a vért, és távozott a lakásból – áll az I. fokú bíróság ítéletében.

A vádlott a nyomozás során teljes körű beismerő vallomást tett.

Ezek után különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2005. november 30-án Cs.Gy.Cs. (1983 – hódmezővásárhelyi lakos) vádlottat, s ezért őt 12 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítést érdekében nyújtott be fellebbezést, kérve, hogy a bíróság mellőzze a különös kegyetlenséggel történő elkövetést, mint minősítő körülményt. A Szegedi Ítélőtábla nem látott okot a büntetés minősítésének megváltoztatására és a büntetés enyhítésére, így jogerőssé vált a 12 év fegyházbüntetést és a 10 év közügyektől eltiltás büntetés.