A FIFA jogi lépések megtételét fontolgatja annak eredményeként, hogy sikertelenül próbálkozott az idei labdarúgó világbajnokságra szóló belépők árusítását letiltani az eBay nevű internetes portálon.

A The Daily Telegraph nevű újság közelmúltban megjelent beszámolója szerint a brit kormány a héten olyan rendeletet fogadott el, melynek értelmében a FIFA engedélye nélkül tilos lesz bármilyen, a világbajnokságon játszott meccsre jegyet foglalni.

A jogszabály-módosítás elsősorban természetesen az internetes jegyüzérek által folytatott jegyárusítás visszaszorítására törekszik, különösen az eBay-hez hasonló honlapokon.

Az eBay máris eleget tett a követelményeknek és a lehető legrövidebb időn belül eltávolították az brit állampolgárok és a szigetországban működő honlapok által eladásra kínált jegyekről szóló hirdetéseket, de kizárólag azokat.

Ennek eredményeként továbbra is lehet az eBayen keresztül az idei világbajnokságra szóló jegyeket vásárolni. A FIFA most ismét felszólítja az eBay-t, hogy a lehető legteljesebb mértékben feleljen meg a törvényi előírásoknak: „A törvény betűje világosan rendelkezik: tilos az internetes jegyárusítás. Az eBaynek hamarosan a kompetens hatóságok előtt kell majd számot adnia arról, hogy miért nem tesz eleget a törvényi követelményeknek, melyek a világbajnokság biztonságos megrendezése érdekében születtek.”