A dél-koreai kormány az ország internetes közösségeit készül havi rendszerességgel megfigyelni annak érdekében, hogy csökkentse a személyes adatokkal történő visszaélések számát.

Az koreai Informatikai és Hírközlési Minisztérium közleménye szerint a havi rendszerességgel végzett megfigyelések elsődleges célpontjai az internetkávézők és a peer-to-peer fájlmegosztók lesznek, de mintegy százezer weblapot is rendszeresen szemmel tartanak majd. A minisztérium egyik vezető állású tisztviselője szerint ugyanis ezeken a helyeken fordul elő leggyakrabban, hogy illetéktelen személyek mások személyes azonosító számaira vadásznak.

Az internethasználat tekintetében világveztető országban idén februárban irányult a kérdésre a figyelem, amikor hackerek több milló koreai állampolgár személyes adataira tették rá a kezüket. Ezeket állítólag kínai crackereknek adják tovább, akik az azonosítókat koreai internetes szerencsejátékoldalakon való regisztrációra használják fel.

A megfigyelések a fentieken túl a levélszemétként érkező kéretlen reklámok kiszűrűsére és azok elküldőinek megfelelő szankcionálására is alapot teremtenek majd.