Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését, így jogerősen 7 év fegyházbüntetést kapott az a borotai férfi, M.J., akit erőszakos közösüléssel vádoltak meg.

Az I. rendű, kádár szakképzettségű, letartóztatása előtt munkanélküli vádlott négy évig élt élettársi kapcsolatban a szintén munkanélküli II. rendű vádlottal, s velük lakott az asszony korábbi házasságából származó gyermeke, M. B. (1994). A II. rendű vádlott gyermekével nem törődött, nevelését elhanyagolta, a kislánnyal inkább az I. rendű vádlott foglalkozott. A vádlottak együttélése során szokássá vált, hogy az I. rendű vádlott a gyermekkel együtt fürdött, s erről a II. rendű vádlott is tudott. A vádlottak és a gyermek egy szobában aludtak. Az élettársak úgy éltek szexuális életet, hogy azt a kislány láthatta, s tanúja is volt együttléteiknek.

2003 karácsonya előtt lakásuk szobájában az ittas I. rendű vádlott az akkor 9 éves M. B.-t az ágyra fektette, s megerőszakolta a kislányt, aki a történteket édesanyjának nem merte elmondani.

A kislány a karácsonyi ünnepeket az édesapjánál töltötte, ahol elmesélte a vele történteket. Amikor az ünnepek után az anyja elment a lányáért, a kislány édesapja közölte vele, mit tudott meg a lányuktól, s felhívta az asszony figyelmét arra, hogy jobban figyeljen a kislányra, vigye el orvoshoz. A II. rendű vádlott azonban nem tett semmit.

2003 karácsonya után kb. 2 héttel az I. rendű vádlott együtt fürdött a kislánnyal, és ismét megerőszakolta. Ezt a tettét a férfi még egy alkalommal – pontosabban meg nem határozható időpontban -, a lakás padlásán megismételte. A II. rendű vádlott a gyermeket csak 2004. január 30-án vitte el orvoshoz – áll az I. fokú bíróság ítéletében.
A vádlottak élettársi közössége 2004 novemberében szűnt meg, amikor az asszony a kislányával együtt elköltözött édesanyjához. Borota község jegyzője 2005 januárjában a kislányt ideiglenesen édesapjánál helyezte el, majd a Bajai Városi Bíróság 2005. április 11-én meghozott ítéletében ugyanezt a döntést mondta ki jogerősen.
Az I. rendű vádlott tettének elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

Nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2005. október 19-én M.J. (1958 – borotai lakos) I. rendű vádlottat, s ezért őt a bíróság 7 év fegyházbüntetése ítélte, és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügy másodrendű vádlottja, Csernók Ilona Katalin (1971 – borotai lakos) kiskorú veszélyeztetése bűntettéért 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság egyben a II. rendű vádlott szülői felügyeleti jogát M. B. gyermek vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet a II. rendű vádlott esetében jogerőssé vált, így a Szegedi Ítélőtábla csak az I. rendű vádlott ügyét tárgyalta, miután az ítélet ellen az I. rendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést.