Dr. Hegedűs Éva, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető partnere és egyben az iroda társasági joggal foglalkozó részlegének vezetője kilenc év után távozik az irodától, amely a jövőben Allen & Overy Iroda néven folytatja működését dr. Lengyel Zoltán és dr. Németh Marcell partnerek vezetése mellett.

Dr. Hegedűs Éva kilenc évvel ezelőtt csatlakozott az akkor, vele együtt mindössze 4 ügyvédből és 2 titkárnőből álló csapathoz, annak vezetőjeként, hogy felépítse a londoni központú patinás nemzetközi ügyvédi iroda budapesti irodáját. Az Egyesült Államokban és Magyarországon egyaránt jogi diplomát szerzett és mindkét országban ügyvédi szakvizsgával bíró dr. Hegedűs Éva vezetése alatt a budapesti irodában dolgozók száma 2001-ben 15 ügyvédre és 12 kisegítő személyzetre nőtt és olyan neves ügyfeleket mondhatott a magáénak, mint például a KPN, a Carrier, az Irisbus/Iveco, a BNP Dresdner Bank Rt., az ICN Gyógyszergyártó Rt. és a MOL. Az iroda továbbá olyan jelentős tranzakciókban működött közre, mint a Mátrai Erőmű Rt. retrofit projektfinanszírozása és a BorsodChem Rt. új erőművének finanszírozása.

2006-ban az Allen & Overy budapesti irodája elnyerte az IFLR által adott “Az év magyar ügyvédi irodája” rangos nemzetközi díjat. A társaság öt olyan 2005-ben lebonyolított összetett tranzakció alapján érdemelte ki a rangos elismerést, amelyben kimagasló teljesítményt nyújtott a fúziók és felvásárlások (M&A), illetve bankjogi és tőkepiaci területen nyújtott jogi szolgáltatásaival.

Dr. Hegedűs Éva, az iroda vezető partnere, távozása kapcsán elmondta: „Úgy gondolom, hogy az előző évek kemény munkáját méltán koronázta meg ez a rangos nemzetközi elismerés, amelyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk, és amelyet nem nyerhettünk volna el összes munkatársunk magas szintű és elkötelezett munkája nélkül. A díjat fontos állomásnak tekintem mind az iroda, mind pedig saját szakmai pályafutásom szempontjából. Véletlenül ugyan, de rendkívül találóan egybeesik azzal a döntésemmel, hogy a jogi pályán eltöltött mintegy húsz sikeres esztendő után a jövőben, legalábbis átmenetileg, a magánéletemre koncentráljak. Biztos vagyok benne, hogy eddigi partereim, továbbá a jelenleg mintegy 31 munkatársból álló csapat szakmai felkészültsége és tapasztalata megfelelő biztosítékot jelent a változatlanul magas szintű jogi szolgáltatásra. Mivel Lengyel Zoltánnal és Németh Marcellal az elmúlt 2-3 évben közösen hoztuk a legfontosabb döntéseket, mindketten nagy tapasztalattal bírnak az iroda menedzsmentje terén is, így az ügymenet változatlan marad. Megragadnám egyben az alkalmat arra is, hogy megköszönjem ügyfeleink eddigi bizalmát és támogatását, továbbá valamennyi munkatársam magas szintű munkáját.”

Jane Townsend az Allen & Overy regionális vezető partnere elmondta: „Az Allen & Overy partnerek rendkívül elégedettek a dr. Hegedűs Éva vezetése alatt álló budapesti iroda fejlődésével. Az Allen & Overy 1997-ben Hegedűs Éva csatlakozásakor indította újra budapesti tevékenységét, amelynek során a kezdő kis létszám miatt olyan vezetőre volt szükségünk, aki több jogterületen jártas, valamint aki teljesen azonosulni tud egy nemzetközi szervezet céljaival és elképzeléseivel. Hegedűs Éva sokoldalúságát jól mutatja, hogy társasági és gazdasági jogászi múltja ellenére 1998-tól 2000-ig a legnagyobb sikereket projektfinanszírozási tranzakciók terén érte el, amelyek közül kettő annak zárásakor a legexponáltabb ügyletnek számított a magyar piacon. Dr. Lengyel Zoltán és dr. Németh Marcell 2000-ben történő csatlakozását követően Hegedűs Éva ismét a társasági jogra, azon belül is a privatizációkra és vállalatfelvásárlásokra tudott koncentrálni, és olyan tranzakciókat vezetett, mint a Postabank Rt. és az Antenna Hungária privatizációja. Az utóbbi azon öt ügylet egyike volt, amelynek alapján az Allen & Overy budapesti irodája elnyerte “Az év magyar ügyvédi irodája” címet. A budapesti iroda ez idáig is sikeres tagja volt az Allen & Overy nemzetközi hálózatának és ez a jövőben sem lesz másként. Az integráció biztosítja az Allen & Overy irodák közötti hatékony információáramlást, valamint a magas szintű szakmai tapasztalatok megosztását. Így az Allen & Overy ügyfelei a cég összes irodájában továbbra is ugyanabban a magas szintű jogi tanácsadásban részesülnek, amely az irodák széleskörű nemzetközi tapasztalatait ötvözi a helyi szakértelemmel.”

A dr. Hegedűs Éva Ügyvédi Iroda együttműködésben az Allen & Overy LLP-vel a jövőben Allen & Overy Iroda néven folytatja működését. Az iroda ezzel Magyarországon elsőként él azzal az európai uniós jogszabályok, valamint a magyar ügyvédi törvény adta lehetőséggel, amely szerint EU-s jogi irodák, a magyar partner nevének feltüntetése nélkül működhetnek Magyarországon.

„Éva távozása, valamint az iroda nevének megváltozása nem befolyásolja a cég stratégiai célkitűzéseit. Célunk, hogy tovább folytassuk eredményes munkánkat elsősorban a fúziók és felvásárlások, valamint a bankjogi és tőkepiaci jogi tanácsadás területén hazai és nemzetközi szinten egyaránt”- kommentálta az iroda jövőbeni célkitűzéseit Dr. Németh Marcell, az Allen & Overy partnere .

Dr. Lengyel Zoltán, az Allen & Overy partnere dr. Hegedűs Éva távozása kapcsán elmondta: „Kapcsolatunk Évával nem pusztán partneri, hanem baráti volt – ezért az iroda vezetése nagyon közvetlen, természetes folyamat volt számunkra. Hat év közös munka után érthető, hogy hiányozni fog. Mint vezetőtől, nagyon sokat tanultam Évától, hiszen érzékenysége más emberek problémái iránt példaértékű.”