Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) az iskolások mellett az Internet-használók jobb elérését is céljául tűzte ki. Ennek érdekében nemcsak arculatában, de szolgáltatásaiban is megújította weboldalát, a magyar bíróságok központi honlapját.

Az új honlap célja, hogy összegyűjtse a bíróságokkal kapcsolatos közérdekű információkat, és a lehető legszélesebb körben nyújtson tájékoztatást az érdeklődő Internet-használóknak a hazai bírósági rendszerről, annak működéséről. A weboldal érthető módon magyarázza el:

  • hogyan működik a magyar bírósági rendszer,
  • mik a bíróságok feladatai,
  • mi a különbség a polgári és a büntető perek között,
  • vagy hogy hogyan kerülhetnek az állampolgárok kapcsolatba a bíróságokkal.

A portálon minden bíró neve és beosztása megtalálható, letölthető nyomtatványok vannak rajta, melyek könnyebbé teszik a jogkereső állampolgárok számára a bíróságokkal történő kapcsolatfelvételt.

A weboldal e mellett többek közt helyet ad egy, az uniós jogi kérdésekkel foglalkozó oldalnak, a Magyar Bíróképző Akadémia site-jának és a bíróságokkal kapcsolatos „Üvegzseb” törvény végrehajtását célzó oldalnak is.

A Bírósági portál és a hozzá tartozó site-ok egyik technikai különlegessége, hogy fizikailag egy rendszeren valósulnak meg, így biztosítva a kompatibilitást és a szabad átjárást az oldalak között. A Bírósági portál és a hozzá kapcsolódó oldalak egy olyan „nagyvállalati” rendszerre épültek, mellyel a jövőben egyszerűen bővíthető lesz majd a már most is bőséges szolgáltatási skála. Ilyen például a Magyar Bíróképző Akadémia jelentkezéskezelő és képzéskereső alkalmazása, vagy a Bírósági Információs Rendszer automatikus publikáló megoldása is.