Elsőként a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyitott hivatalos képviseleti irodát az új tagállamok közjegyzői szakmai szervezetei közül Brüsszelben. A Kamara célja, hogy az eddiginél hatékonyabban kísérje figyelemmel a közjegyzőséget, illetve a teljes magyar igazságszolgáltatást érintő uniós szintű szabályozás változásait.

„Az Európai Unió ma már nem csupán gazdasági közösség. A tagállami szabályozás egységesítése az igazságszolgáltatás működésével kapcsolatos területeken is felgyorsult – mondta el Dr. Kapás Katalin, a MOKK elnöke. – Képviseleti irodánktól folyamatosan, első kézből értesülhetünk a tervezett változásokról” – tette hozzá.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamarán kívül jelenleg a német, az osztrák és a francia közjegyzők szakmai szervezete tart fenn képviseletet hasonló céllal az uniós döntéshozás központjában.
Dr. Mészáros Anikó, a Képviselet vezetője elmondta: „Irodánk működésével nemcsak a közjegyzőséget, de közvetetten a teljes magyar igazságszolgáltatást szeretnénk támogatni. Meggyőződésem, hogy a Brüsszelben elérhető információ rendkívül hasznos lesz a közjegyzőség, az egész jogász szakma, sőt, a magyarországi jogalkotók számára is.”

A Képviselet munkájával a tegnapi megnyitón megismerkedhettek a magyar európai parlamenti képviselők, a magyar képviseletek, valamint az Európai Unióban működő közjegyzőket összefogó tanács, a CNUE vezetői is.