Októbertől tilos a dohányzás a hódmezővásárhelyi játszótereken

2007.09.18. MTI

Október 1-jétől, a hódmezővásárhelyi közgyűlés döntése értelmében, tilos lesz a dohányzás az alföldi város valamennyi játszóterén - tájékoztatta Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.

A határozat szerint különösen indokolt a dohányzás kitiltása a játszóterekről, mivel egyrészt veszélyezteti az ott játszó gyermekek egészségét, másrészt pedig helytelen és egészségtelen viselkedésmintával szolgál a kicsiknek - közölte a sajtóreferens.

A közgyűlési döntés értelmében a játszótereken való dohányzás október 1-jétől szabálysértésnek minősül Hódmezővásárhelyen - tette hozzá.

Az önkormányzati intézmények és cégek kollektívái a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel összhangban már korábban döntöttek arról, hogy munkahelyük szeptember 1-jétől dohányfüstmentessé válik. A 35 intézménynél és cégnél ez összesen 3.500 munkavállalót érint. Az önkormányzat döntött arról, hogy valamennyi munkavállalónak ingyenes többletjutatásként fölajánlja a dohányzásról leszoktató programon való részvételt.

Lázár János polgármester augusztus elején levélben fordult minden hódmezővásárhelyi munkáltatóhoz, hogy a munkavállalókkal egyeztetve, minél hatékonyabb védelmük érdekében szorítsák ki a dohányfüstöt intézményeikből. A kezdeményezésre elsőként a Magyar Posta reagált, s így a hódmezővásárhelyi postahivatalok már dohányfüstmentes munkahelyek - tudatta Göbl Vilmos.

  • kapcsolódó anyagok
ÖNKORMÁNYZATOK
DOHÁNYZÁS
EGÉSZSÉGÜGY