Az Európai Parlament következő plenáris ülésén a képviselők elfogadhatják Barsiné Pataky Etelka jelentését az európai műholdas navigációs rendszer, a Galileo beindításáról.

A parlament vitázik a totalitárius rendszerek által elkövetett bűnökről, valamint az EU-USA vízummegállapodásokról. Jelentést fogadnak el a szervátültetésekről és a drogellenes küzdelemről is.

A hétfői ülésnapon a képviselők a napirend előtti felszólalások után a 2009-es uniós költségvetéshez adott parlamenti iránymutatásokról vitáznak (Haug-jelentés), majd a totalitárius rendszerek által elkövetett népirtásokról, emberiesség elleni és háborús bűntettekről tart vitát az EP. Később a szervátültetésekről (Adamou) lesz szó.

Kedden délelőtt az EU-intézmények 2006-os költségvetési mentesítése lesz a téma, délután pedig szavaznak Barsiné Pataky Etelka Galileo-jelentéséről. Kedd este tartják a Kína Afrikai szerepvállalásáról szóló jelentés (Gomes) vitáját.

Szerda reggel tart vitát az EP az EU és az USA közötti vízummegállapodások és az utasadat-nyilvántartások kapcsán, aztán szavaznak a Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaságról szóló jelentésről (Meijer). Délben, ünnepélyes ülésen szólal fel a szlovén államfő.

Csütörtökön többek között az Európai Bizottság 2009-es politikai stratégiájáról fogad el állásfoglalást az EP.