A Legfelsőbb Bíróság 2008. április 23-i felülvizsgálati eljárásban meghozott ítéletével hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét., mely korábban a felperes TASZ javára döntött a jogvédő szervezet által a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellen, amiért a KEHI megtagadta egy általa készített jelentés nyilvánosságra hozatalát.

A KEHI jelentései továbbra sem kerülhetnek nyilvánosságra, és egyenlőre nem tudhatjuk meg, hogy a kormányzati korrupció elleni tevékenység legfontosabb szerve milyen munkát végez, jelentéseivel mennyiben járul hozzá a korrupciós bűncselekmények visszaszorításához. Az ítélet attól is elzárta a nyilvánosságot, hogy kiderüljön, mely szervek ellenállásán és milyen érdekek miatt buktak meg a közigazgatás korszerűsítését célzó kormányzati kezdeményezések.

A Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint a KEHI, amikor egy jelentést elkészít, majd a Kormány részére megküld, semmilyen döntést nem hoz saját hatáskörében, hanem csupán adatfeldolgozást végez, illetve ajánlásokat fogalmaz meg. A KEHI hiába birtokolja az igényelt jelentést, adatkezelőnek nem minősül. A jelentések tekintetében csak a Kormány adatkezelő, a Kormány rendelkezhet a jelentéssel.

A TASZ természetesen a továbbiakban is dolgozni kíván azon, hogy a KEHI jelentései hozzáférhetők legyenek. A Kormánytól fogjuk kérni, hogy bocsássa azokat a jelentéseket rendelkezésünkre, amelyek alapján már döntések születtek, így döntés megalapozását szolgáló adatként már nem lehetséges azokat a nyilvánosság elől elzárni.