Egy televíziós műsorban elhangzottak alapján kéri ismét Szabadi Béla szabadlábra helyezését Szőgyényi József. Az ügyvéd elmondta, hogy Sódor István fővárosi főügyész az előzetesről folytatott beszélgetésen úgy fogalmazott, a letartóztatásnak a lehető legrövidebb ideig kell tartania. Szőgyényi József ezek alapján úgy gondolja: itt az alkalom, hogy az ügyészség bebizonyítsa, komolyan beszél.

Szabadi Bélát még júniusban helyezték előzetes letartóztatásba. Az FVM volt államtitkárát 15 rendbeli jelentős és 3 rendbeli különösen nagy kárt okozó hűtlen kezeléssel, továbbá igen költségesnek bizonyult külföldi utazásai kapcsán jelentős kárt okozó csalással gyanúsítja a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal.

Szabadi védője úgy véli, nem indokolt a volt államtitkár fogva tartása, ezért időről időre újabb beadványokban kéri az ügyészségtől és a bíróságtól is védence szabadlábra helyezését. Eddig sikertelenül. A hatóságok ugyanis változatlanul úgy látják, továbbra is fennáll a veszélye a szökésnek vagy összebeszélésnek.

Sódor István kérdésünkre elmondta, fenntartja mindazt, amit a műsorban elmondott. Így azt is, hogy az előzetes letartóztatásnak a lehető legrövidebb ideig kell tartania. Ezzel azonban semmi újat nem mondott. Hiszen ezt a büntetőeljárási törvény is majdnem szó szerint így tartalmazza. Mint ahogyan azt is, hogy azonnal meg kell szüntetni az előzetes letartóztatást, ha indokai megszűnnek.