Az Európai Parlament következő plenáris ülésén az EP elfogadhatja azt a jogszabályt, amely büntetőjogi eszközökkel szankcionálná a környezetkárosítást. A képviselők voksolnak a közúti fuvarozásról szóló jogszabálycsomagról, a higanyexport tilalmáról, a Törökországot értékelő jelentésről, és állásfoglalást fogadnak el a burmai, a kínai és a libanoni helyzetről, valamint az EU-USA vízumtárgyalásokról. A parlament elé kerül a klímaváltozással foglalkozó EP-bizottság köztes beszámolója és Harangozó Gábornak a mezőgazdasági felmérésekről szóló jelentése is.

A képviselők hétfőn délután vitatják meg a környezet büntetőjogi védelméről szóló jogszabálytervezetet (Nassauer-jelentés). Egyebek mellett szintén hétfőn lesz szó az uniós fogyasztóvédelmi stratégiáról (Lehtinen).

Kedd délelőtt az esélyegyenlőségről és a diszkrimináció elleni küzdelemről vitázik az EP (Lynne), délután pedig a nemzetközi fuvarozói szakma szabályairól, a közúti árufuvarozási piacra való bejutásról és az autóbuszos nemzetközi személyszállításról szóló jelentéseket (Ţicău és Grosch) vitatják meg a képviselők. Kedd este többek között a mobil műholdas rendszerek kiválasztása és engedélyezése (Hall) és a higany kivitelének tilalma (Papadimoulisz) lesz napirenden.

Szerda reggel az éghajlatváltozással foglalkozó ideiglenes EP-bizottság köztes jelentését (Florenz) tárgyalják a képviselők, majd a Törökországot értékelő jelentésről (Oomen-Ruijten) lesz szó.

Délben szavaznak a képviselők az EP jövő évi ülésezési rendjéről, aztán pedig Harangozó Gábornak a mezőgazdasági üzemi struktúrát és a mezőgazdasági termelési módszereket érintő felmérésekről szóló jelentéséről.

Szerda délután először a tragikus burmai helyzet, majd a kínai természeti katasztrófa kapcsán vitázik az EP a Tanács és a Bizottság képviselőinek részvételével, aztán az urániumot tartalmazó fegyverek betiltásáról lesz szó.

Csütörtök délben szavaz a parlament a libanoni helyzetről, az élelmiszerek drágulásáról, valamint az EU-USA vízumtárgyalásokról szóló állásfoglalásokról.