Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa a Csongrád Megyei Bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét, így jogerősen 1 év 4 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és 100 ezer forint pénzmellékbüntetést kapott az a férfi, L. G. J., akit vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncslekményekben mondtak ki bűnösnek.

A szakácsként dolgozó vádlott 2005 szeptemberében egy masszázshirdetésre jelentkezve ismerkedett meg S. C. és R. I. sértettekkel. Később a vádlott és a sértettek többször is találkoztak, a vádlott mindvégig azt állította magáról, hogy ügyvéd és felajánlotta, hogy jogi problémáik elintézésében díjazás ellenében közreműködik.

A sértettek ezzel az ajánlattal többször is éltek 2005 októberében. Egyik alkalommal a vádlott azt ajánlotta fel S. C.-nak, hogy a Csongrád Megyei Bíróság előtt ellene kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügy iratait áttanulmányozza és eléri, hogy az ügyet pótnyomozásra adják vissza. Ezért 50 ezer forintot kért el, ám az ügyben semmilyen tevékenységet nem fejtett ki.

Szintén 2005-ben R. I. sértettől is ügyvédként fogadott el megbízást, azt vállalva, hogy behajtja a sértett 500 ezer forintnyi kintlevőségét. A vádlott ezúttal sem tett semmit, de 200 ezer forintot átvett a sértettől.

2005 októberében történt meg az is, hogy a vádlott 300 ezer forintot kért S. C.-tól, arra hivatkozással, hogy a fenti összeget az ügyésznek adja át, aki ennek fejében vádalkut köt a sértett érdekében, és a sértett nem fog előzetes letartóztatásba kerülni.
A vádlott a terhére felrótt cselekményt az eljárás során mindvégig tagadta – áll az I. fokú bíróság ítéletében.

Vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés és 2 rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. október 11-én L. G. J. (1975 – szegedi lakos) vádlottat, s ezért 1 év 4 hónap börtönre és 100 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását az I. fokon eljáró bíróság 4 év próbaidőre felfüggesztette. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.