Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a Békés Megyei Bíróság ítéletét abban a perben, amelyben egy szarvasi férfit, K. Cs.-t I. fokon kábítószerrel visszaélés és bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében, valamint kábítószerrel visszaélés vétségében mondtak ki bűnösnek.

A Szegedi Ítélőtábla a vádlottal szemben 947 ezer 500 forint vagyonelkobzást rendelt el, egyebekben az I. fokú ítélet helybenhagyta. Így a vádlott jogerős büntetése 2 év 6 hónap börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás lett.
Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

A vádlott 2003-tól folyamatosan foglalkozott kábítószer adásvétellel. 2005 májusáig – leginkább kis tételekben, de számos alkalommal – vett és árusított extasy tablettát, speed port, kannabiszt tartalmazó kábítószert Szarvason.
Minden összevetve: az I. fokon eljáró bíróság ítélete szerint a vádlott cselekményei során 466 darab extasy tablettát, 140 gramm speed port, 46 gramm marihuánát és 7 tő kannabisz növényt adott át üzletfeleinek. Ezek összesített hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak 1632,5 százaléka, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát, annak 81,6 százaléka.

Kábítószerrel visszaélés és bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettében, valamint kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2008. január 31-én K. Cs. (1975 – szarvasi lakos) vádlottat, s ezért őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, az ügyész pedig indítványozta: a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer értékére, ami 978 ezer forint, vagyonelkobzást rendeljen el.