A Fővárosi Bíróság ismételten elutasította a Viasat - ORTT határozat végrehajtásának felfüggesztésre irányuló - kérelmét

2008.06. 9. Jogi Fórum / ORTT

A Fővárosi Ítélőtábla - 2008. június 6-án megérkezett végzése alapján - a Viasat Hungária Műsorszolgáltató Zrt. az országossá minősítés tárgyában hozott ORTT határozat végrehajtásának felfüggesztésre irányuló kérelmét ismételten (2008. április 23-án) elutasította.

A Fővárosi Bíróság azzal indokolta döntését, hogy a Viasat Hungária Műsorszolgáltató Zrt. a Pp. 332. §-ában írt, a végrehajtás felfüggesztésének alapjául szolgáló feltételek egyikét sem teljesítette, azaz nem támasztotta alá dokumentumokkal minden kétséget kizáróan azt, hogy milyen hátránya származna a határozat végrehajtása következtében.

A bíróság döntésére tekintettel a Viasat műsorszolgáltatónak az ORTT határozatát végre kell hajtania, azaz eleget kell tennie az országos műsorszolgáltatókkal szemben támasztott törvényi követelményeknek – ld. hírműsort kell sugározni – attól függetlenül, hogy a per folytatódik.

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG
ORTT