Jogerősen pert nyert a rendőrséggel szemben szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az Index internetes portál munkatársa, akit egy tavaly novemberi tüntetésről tudósítás közben állítottak elő – közölte az újságíró ügyvédje.

Bogád Zoltán egy, a budapesti Batthyány-örökmécsesnél rendezett, be nem jelentett demonstrációról tudósított, amikor bevitték a kerületi kapitányságra, ahol rendőri intézkedéssel való szembeszegülés szabálysértése miatt indítottak ellene eljárást. Ennek végén negyvenezer forintnyi bírságot szabtak ki rá.

Az ügyvéd közlése szerint ezt az első fokú – rendőrségi – döntést támadták meg, a bíróság azonban csupán annyit tett, hogy negyedére mérsékelte a bírságot. Erre tárgyalást kértek, amelyen az intézkedő rendőrök meghallgatása mellett megtekintették a helyszínen készült rendőrségi felvételeket is.

Ezeken jól látható volt, hogy az újságíró a tüntetőktől távolabb állt, és éppen telefonált, amikor intézkedtek ellene – mondta az ügyvéd. Hozzátette: a rendőrök számára a fogdában már világossá vált, hogy újságíróval szemben intézkednek, ennek ellenére eljárást indítottak a médiamunkás ellen.