A jogászok túlnyomó többségével együtt nekem is ég az arcom, amikor azt hallom, hogy az emberek a bíróság szerint komolyan gondolhatták: a erőszakos, mások méltóságát sértő magatartás jogszerű és elfogadható – mondta Draskovics Tibor az MTV Este című műsorában csütörtökön. Úgy fogalmazott: ezt a véleményét az igazságügyi miniszter szerepéből kilépve fogalmazta meg.

Hangsúlyozta: biztos abban, hogy meg fogják találni azokat a jogi eszközöket – ha lehet a mai törvények keretei között, ha ott nem, akkor ezeknek a törvényeknek a kiegészítésével és módosításával – , hogy ilyen cselekményeket ne lehessen elkövetni büntetlenül.

A műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy ezek szerint bírálja a bírói gyakorlatot, a napokban a tojásdobálókkal kapcsolatban született ítélet miatt, a miniszter kifejtette: elfogadhatatlan, hogy bárki „eljátssza velünk azt a komédiát, hogy ő úgy gondolta, másokat tojások százaival megdobálni másokat elfogadható magatartás”. Ezt senki komolyan nem gondolhatta. A tízmillió közül egy sincs, aki ezt komolyan gondolja. A jognak a tízmillió pártján kell lenni, és ott is fog állni – hangoztatta Draskovics Tibor.