Előzetes letartóztatásba helyezett öt színesfémtolvajt csütörtökön a veszprémi bíróság, egy gyanúsítottnak pedig elrendelte a házi őrizetét – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bűncselekményt hétfőre virradóra követték el Ajkán, ahol egy elektronikai kft. telephelyéről nagy mennyiségben színesfém (réz) alkatrészeket, félkész termékeket, szerszámokat és fémhulladékokat loptak el – mondta Váradi Piroska.

Hozzátette: a nyomozás során a szálak Zalaegerszegre vezettek, ahol egy kisteherautón a rendőrök nagy mennyiségű, csomagolt rézalkatrészt találtak.

Az ellopott színesfémek értéke 20 millió forintra tehető – közölte a szóvivő. Elmondta azt is, hogy az ajkai kft. telephelyén a tolvajok megpróbáltak feltörni egy páncélszekrényt gyorsvágóval, ám ez nem sikerült nekik.

A rendőrség az elmúlt egy-két napban több embert is őrizetbe vett, közülük ötnek az előzetes letartóztatását rendelte el csütörtökön a bíróság, különösen nagy értékre elkövetett lopás gyanúja miatt – fűzte hozzá Váradi Piroska.

Tájékoztatása szerint az öt férfi közül három zalaegerszegi, egy ajkai, egy pedig nyirádi lakos. A bíróság egy zalaegerszegi férfi házi őrizetét rendelte el. Az ügynek további két gyanúsítottja van, ők szabadlábon védekezhetnek.