A brókerbotránnyal összefüggésben csütörtökön feljelentés érkezett a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) – közölte a Népszabadsággal Bartha László, a szervezet szóvivője, ám részleteket nem árult el.

A lap pénteki számában azt írja, hogy egy, a Fővárosi Bíróság folyosóján titokban készült hangfelvétel szerint Kulcsár Attila ex-bróker védője azt javasolta egy másik vádlott védőjének: gondolják végig, “hogyan segíthetné őket Attila”.

A Népszabadság a Népszava előző napi, az üggyel foglalkozó írását idézi, ami arra mutat rá: Kulcsár Attila a tárgyaláson az utolsó szó jogán akár a vádlott-társai megítélésére kedvező vallomást is tehet. Több vádlottal szemben ugyanis egyedül Kulcsár Attila vallomása szolgál terhelő bizonyítékként.

A hangfelvétel leirata eljutott a per másodrendű vádlottjához, Kerék Csabához (a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója), aki hamis vád gyanújával feljelentést tett az NNI-nél.

A rendőrségnek három napja van arra, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről. Ennek azért van jelentősége, mert a Népszabadság szerint egy hét múlva pénteken “minden bizonnyal” ítélet születik az ügyben.