A Jogi Fórum 2008. szeptember 19-i rendezvénye a közvetítői eljárás jogviták rendezésében betöltött – egyre jelentősebb – szerepéről, hatékonyságáról, jelenlegi jogi szabályozásáról. Jelentkezés szeptember 1-ig jelentős kedvezménnyel!

A konferencia az Országos Mediációs Egyesület, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium és az Igazságügyi Hivatal szakembereinek közreműködésével teljeskörű rálátást biztosít a mediáció, mint alternatív jogrendezési eljárás jellegzetességeire, módszereire, hatékonyságára, felhasználási területeire, nemzetközi és hazai intézményesülésére, valamint a magánjog, a büntető- és a munkajog területén alkalmazott mediáció sajátosságaira, ismertetve a közvetítői működés gyakorlati tapasztalatait.

ELŐADÓK, TÉMÁK:

Dr. Krémer András szociológus, az Országos Mediációs Egyesület elnökségének tagja, az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat igazgatója: A mediáció mint alternatív vitarendezési eljárás Magyarországon, a mediáció előnyei, nemzetközi trendek, magyar jellegzetességek (9.30 – 10.30)

Dr. Németh Szabolcs, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium munkatársa: A polgári jogi mediáció jelenlegi magyar szabályozása és kihívásai (10.50 – 11.50)

Dr. Hatvani Erzsébet, az Igazságügyi Hivatal főigazgatója: A büntetőügyekben folytatott közvetítői eljárás bevezetésének okai, a másfél éves gyakorlat tapasztalatainak elemzése a jogszabályok, a statisztikai adatok és az esetleírások tükrében (13.00 – 14.00)

Dr. Gulyás Kálmán jogász, az Országos Mediációs Egyesület elnökségének tagja: A munkaügyekben folytatott közvetítői eljárás (14.20 – 15.20)

További információk a konferencia honlapján:
http://konferencia.jogiforum.hu/mediacio/

Részvételi díj: 17.520 Ft + áfa (2008. szeptember 1-ig beérkező regisztrációja esetén, 20% kedvezménnyel, ezt követően 21.900 Ft + áfa)

Helyszín: Vista Rendezvényközpont (1061-Budapest, Paulay Ede u. 9.)

JELENTKEZÉS:

Online: konferencia.jogiforum.hu
Telefonon: 06 40 200 686
Faxon: jogiforum_konferencia_2008b.pdf