Móri bankrablás pere - októberre napolták el a tárgyalást

2008.09. 5. MTI

A székesfehérvári Fejér Megyei Bíróságon októberben folytatódik a 2002. május 9-én történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablás vádlottjának a büntetőpere.

A tárgyalást vezető Mórocz Emil bíró a csütörtöki tárgyaláson október végére és november elejére tűzte ki az új tárgyalási napokat, amikor is további szakértőket - nyomszakértőt és orvos szakértőt -, valamint tanúkat hallgat majd meg a bíróság.

A tanúktól a börtönben öngyilkosságot elkövető Nagy László, valamint az előre kitervelten, több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolt 35 éves Weiszdorn Róbert személyiségéről, kettőjük kapcsolatáról kíván informálódni a bíróság.

A Fővárosi Bíróságtól megérkeztek Székesfehérvárra a bűncselekmény helyszínén, a móri bankfiókban készült felvételek, s a bíróság azokat is a következő tárgyalási napokon tekinti majd meg - mondta el Gieszné Boda Orsolya, a megyei bíróság szóvivője.

Tájékoztatása szerint további bizonyítási indítványokat is előterjesztettek, azokról "menet közben" dönt majd a bíróság.

A csütörtöki tárgyalási napon hat szakértőt - orvos szakértőket és fegyverszakértőket - hallgatott meg a bíróság. Tőlük az áldozatok sérüléseire vonatkozó kérdésekre, illetve arra vártak választ, hogy Weiszdorn Róbert célzott vagy nem célzott lövést adott-e le a bank biztonsági őrére.

A vád szerint ugyanis a biztonsági őr halálát okozó lövéseket az ő pisztolyából adták le, a vádlott pedig korábbi vallomásában azt mondta, a nála levő fegyver véletlenül sült el.

A vádlott - akit ezúttal is lábbilincsben, fekete ruhás, maszkos, fegyveres kommandósok kísértek a tárgyalóterembe, s végig mellette, valamint a tárgyalóterem ajtaja előtt álltak - a júniusi tárgyaláson elismerte, hogy ott volt bankrablás színhelyén, részt vett a rablásban, de - mint mondta - emberélet kioltásához nincs köze.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS