Ferencvárosnak a jövőben a teljes nevét kell használnia az Alkotmánybíróság (Ab) napokban hozott határozata értelmében. A városrész hivatalos neve “Budapest főváros IX. kerület Ferencváros”, így az okmányain ezt kell használnia.

Az Ab internetes oldalán közzétett határozatával megsemmisítette a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatának névhasználatra utaló részeit.

A döntés azt követően született, hogy a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője az Alkotmánybírósághoz fordult, mert korábbi törvényességi észrevételei ellenére nem változtattak az elnevezésen. Utalt arra, hogy a kerületi törvény előírja a Budapest főváros, illetve a római számmal jelölt kerület szó használatát a hivatalos elnevezésekben. Az Ab határozatában ezért megsemmisítette az említett rendeletet.

Temesi Sándor, a kerület sajtóreferense szerdán az MTI-vel azt közölte, tudomásul veszik az Ab határozatát, így a jövőben a hivatalos ügyintézésben megjelenő dokumentumokon, iratokon, pecséteken már a törvényben rögzített pontos önkormányzati elnevezés jelenik majd meg.

Mint mondta, azt egyelőre nem mérték fel, hogy az átállás milyen költségekkel jár.