Zárt tárgyalással folytatódott a székesfehérvári Fejér Megyei Bíróságon hétfőn a nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablással vádolt Weiszdorn Róbert büntetőpere.

A tárgyalást vezető Mórocz Emil bíró azért rendelte el a zárt tárgyalást, mert ezen a napon tekintették meg a móri bankfiókban 2002. május 9-én történt rablást követő helyszíni szemléken készült felvételeket, s ismertették az azzal kapcsolatos iratokat – mondta el Soós Gyula, a megyei bíróság elnöke.

A 35 éves Weiszdorn Róbertet előre kitervelten, több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják.

A férfi – aki társa öngyilkossága miatt egyetlen vádlottja az ügynek – a júniusi tárgyaláson elismerte, hogy ott volt a bankrablás színhelyén, részt vett a rablásban, de mint mondta, emberélet kioltásához nincs köze.

A per újabb tárgyalását október 28-ra, 30-ra és november 3-ra tűzte ki a bíró. Októberben további tanúkat és szakértőket hallgat meg a bíróság, november 3-án pedig a perbeszédeket tartják. A határozat kihirdetésére azt követően kerülhet sor.