Megszűnik az előzetes letartóztatása az egyik fiatalkorú olaszliszkai vádlottnak

2008.10.31. MTI

November végén kiengedik a börtönből azt a fiatalkorú vádlottat, akit két évvel ezelőtt november 29-én helyeztek előzetes letartóztatásba, akkor a fiatalember 16 éves volt.

Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a törvény úgy rendelkezik, hogy a fiatalkorúak előzetes letartóztatása két évnél tovább nem tartható fenn, kivéve, ha addig elsőfokú ítélet születik az ügyben. Jelenleg az olaszliszkai büntetőper bírósági szakasza még nem tart ott - fűzte hozzá.

A törvény értelmében november végén kiengedik az előzetesből a fiatalkorú vádlottat, helyette vélhetően más kényszerintézkedést fog elrendeli a bíróság - mondta.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG