Újabb kártérítés 2006 október 23-i ügyben

2008.11.21. MTI

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen egymillió forintos kártérítés fizetésére kötelezte a rendőrséget, mert 2006. október 23-án indokolatlanul bilincselték meg, állították elő, majd tartották fogva több mint két napig Kollár Tibort - írja a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában a döntést ismertetve azt írja, hogy az egymillió forintos nem vagyoni kártérítés és kamatai mellett a rendőrségnek a 360 ezer forintos perköltséget is állnia kell.

A bíróság elrendelte, hogy a két alperes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség "magánlevélben fejezze ki sajnálkozását a történtek miatt", amit a felperes nyilvánosságra is hozhat.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Iroda szakértője a lapnak elmondta, hogy ez a harmadik jogerős ítélet, amely kártérítést adott 2006. őszi áldozatoknak.

Az iroda további 20 károsult ügyében peren kívüli egyeztetést tart december elején a rendőrséggel, amely a szakértő szavai szerint az utolsó lesz. Reményei szerint az eddigi ítéletek hatására a hatóság méltányos ajánlatot tesz majd.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
ALAPJOGOK
GYÜLEKEZÉSI JOG
RENDŐRSÉG