A kormány többséget tudott szerezni az általa támogatott adómódosításokhoz. Közvetlen hozzátartozók esetében 20 millió forintig eltörlik az örökösödési illetéket.

A jövő évi adótörvényekhez benyújtott módosító indítványok közül a jelen lévő 376 képviselő egyhangúlag – név szerinti voksolással – megszavazta az szja-törvény szocialisták által kezdeményezett módosítását, amely szerint jövő év február 1-jétől az országgyűlési képviselők, a polgármesterek és az önkormányzati képviselők 15 százalékos adót fizetnek költségtérítésük és költségátalányuk után. Az adót a kifizetőnek kell levonnia.

Jövő évtől megváltoznak az örökösödés illeték szabályai: a gyermek, a házastárs és a szülő részére illetékmentes lesz az öröklött vagyonnak az a része, amelynek tiszta (terhekkel csökkentett) értéke nem több 20 millió forintnál. Ezt eredetileg az MDF kezdeményezte.

Elutasította a parlament az MDF által kezdeményezett áfa-emelést és az szja sávhatár-emelését, ezt az indítványt csak az MDF képviselői támogatták.