A diszkóbalesetek ellen tesz javaslatokat a szociális tárca

2008.12.15. MTI

Drogmegelőzési vizsgával rendelkező személyzet, parkolói tanácsadók, önkéntes alkohol- és drogszonda, pihenőszoba és ingyenes ivóvíz - egyebek mellett ezeket kellene a jövőben biztosítani az úgynevezett diszkóbalesetek megelőzése érdekében annak a minisztériumi javaslatcsomagnak az értelmében, amelyet a Népszabadság hétfő száma ismertetett.

A lap értesülése szerint egy most elkészült javaslat szerint "alaposan össze kell majd szedniük magukat a szórakozóhelyek üzemeltetőinek, ha a jövőben működési engedélyhez akarnak jutni".

A cikkben bemutatott anyag készítői szerint kiemelt feladat a diszkóbalesetek csökkentése. Ehhez - a közúti ellenőrzések szigorítása mellett -, úgy látják, elsősorban arra volna szükség, hogy a fiatalok a jelenleginél könnyebben juthassanak haza tömegközlekedéssel, illetve speciális szolgáltatások elérhetővé tételével.

Az előterjesztés készítői azokból a most készült tanulmányokból indultak ki, amelyek egyértelműen igazolták: a zenés-táncos szórakozóhelyeket látogató fiatalok körében gyakori a droghasználat. A tárca indítványozza, hogy a személyzet tagjai között mindig legyen 2-3 olyan személy, aki elvégzett egy akkreditált kábítószer-megelőzési képzést, valamint egy elsősegélynyújtásban képzett szakember is. A parkolókban javasolt olyan tanácsadó szolgáltatás megszervezése, amelynek keretében ki lehet szűrni azokat, akik nincsenek "vezetőképes" állapotban.

  • kapcsolódó anyagok
DROGPOLITIKA
KORMÁNYZAT