Megfejthetők lesznek a titkos mágnesszalagok?

2009.01. 7. MTI

Hamarosan kormányszintű döntés születhet az egykori, máig titkos állambiztonsági iratok sorsáról, köztük az időközben megsemmisített dokumentumokra vonatkozó adatokat, illetve ügynöklistákat is tartalmazó szupertitkos mágnesszalagokról is - írja a Népszabadság szerdai számában arra a levélre hivatkozva, amelyet Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter írt az SZDSZ-es Gulyás József írásbeli kérdésére válaszolva.

A Népszabadság idézi Szilvásy levelét, amely szerint a mágnesszalagokkal kapcsolatos munkálatok - miniszteri utasítás alapján - folyamatban vannak, az adatfeldolgozás körülményeiről az adatok megismerhetővé tételét követően születhet döntés.

Szilvásy leveléből - amely a parlament honlapján olvasható - az is kiderül, hogy folyamatban van az állambiztonsági iratok sorsát rendezni hivatott törvényjavaslat előkészítése. A miniszter jelezte már, hogy az előterjesztést előbb ötpárti egyeztetésre bocsátják, amelyre - a Népszabadság értesülése szerint - legkorábban január végén kerülhet sor.

  • kapcsolódó anyagok
ADATVÉDELEM