Büntetés-végrehajtás - Intézményrendszer-átalakítás, a mind hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében

2009.07.27. Jogi Fórum / IRM

Elismerve a büntetés-végrehajtási szervezet gazdálkodás terén meghozott racionalizálási törekvéseinek eddigi eredményeit, felmérve azonban a gazdasági válság okozta nehézségeket a kormány az 1099./2009 (VI.26) számú határozatával 134 millió forintot biztosított, illetve további 938 millió forintos támogatásról döntött a bv. további szakszerű és folyamatos működése érdekében, így a büntetés-végrehajtás költségvetése stabil - áll az IRM közleményében.

A büntetés-végrehajtás az év elején kezdte meg az intézményrendszer átalakítását, a mind hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében, szem előtt tartva egyrészt a további jogszerű és szakszerű működést, másrészt a személyi állomány létszámának megtartását. A meghozott költségcsökkentő intézkedések - a fogvatartotti szállítások optimalizálása, a gépjárműpark racionálisabb üzemeltetése, a bevezett energiatakarékossági lépések, bizonyos körletek, objektumok ideiglenes kiürítése - eredményeképpen 2009-2010-ben közel 700 millió forintos megtakarítást vár a szervezet.

Magyarországon 32 büntetés-végrehajtási intézet működik, a személyi állomány létszáma közel 8000, a fogvatartottak száma 15400 fő.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS
IRM