Bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó könyv pedagógusoknak és iskolásoknak

2009.09. 1. MTI

A tanévkezdés apropóján Borsod-Abaúj-Zemplén megye valamennyi általános- és középiskolájába a napokban bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó könyvet juttat el a rendőrség - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Gaskó Bertalan közölte: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2005-ben a megyei önkormányzattal közösen vezette be a megyében a Beccaria Bűnmegelőzési Iskolai Programot. Ennek folytatásaként - az "Iskola rendőre" programban résztvevő rendőrök segítségével - egyrészt egy általános bűnmegelőzési módszertani útmutatót, másrészt pedig egy speciális, az internet veszélyeire figyelmeztető - a 2009/2010 tanévre elkészített - kiadványt biztosítanak a megye csaknem 300 általános és mintegy 50 középiskolája részére - ismertette.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az elmúlt év tapasztalataira támaszkodva szeptembertől a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 iskolájában csaknem 170 iskolarendőr teljesít szolgálatot.

A megye egyes rendőrkapitányságain már évek óta eddig is jó eredménnyel működött az "Egy iskola egy rendőr" elnevezésű kezdeményezés, amelynek alapvető célja a kisiskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetése és a rendőrséggel való jó kapcsolat kialakítása - tette hozzá.

  • kapcsolódó anyagok
BŰNMEGELŐZÉS
OKTATÁSÜGY
RENDŐRSÉG