Azonosították a kivándorló orosz zsidók ellen 1991-ben a Ferihegyi repülőtér közelében végrehajtott merénylet elkövetőjét. A feltételezett tettes 1999-ben erőszakos halált halt Németországban.

A DNS-vizsgálat alátámasztotta azt a feltételezést, hogy egy 1999-ben Németországban agyonlőtt férfi azonos az 1991. december 23-án Budapesten, a Ferihegyi repülőtér közelében végrehajtott robbantásos merénylet elkövetőjével. A DNS-vizsgálathoz a feltételezett tettesek magyarországi tartózkodási helyéről gyűjtött minták szolgáltak alapul.

A súlyos, a hazai kriminalisztika történetében eddig példa nélkül álló incidens 1991. december 23-án történt a Ferihegyi-repülőtér közvetlen közelében, a 4-es úton. Az Oroszországból Izraelbe kivándorlók számára Budapest határában kialakított átmeneti szállásról a Ferihegyi-repülőtérre tartó autóbuszt közvetlenül a légikikötő közelében érte a robbanás. Az akkori információk szerint ismeretlen terroristák távirányítású bombát használtak, amelyet az út mellett álló Lancia típusú gépkocsiban helyeztek el. A buszt elöl és hátul egyaránt rendőrautó kísérte. A robbanás egy-két másodperccel a busz elhaladása után következett be. A rendőrautó kiégett, a karhatalmi ezred két rendőre súlyosan megsérült. A robbanás a kivándorlókat szállító busz hátsó részét is érintette, ennek következtében több utas szintén sérüléseket szenvedett.