A fiatalok biztonsága – a jövőnk záloga címmel indított bűnmegelőzési szemináriumot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szegedi Tudományegyetem.

Szenti Szabolcs, a főkapitányság szóvivője elmondta: a műhely formában működő kurzus célja, hogy a jövő pedagógusai olyan gyakorlati tudáshoz jussanak, amit későbbi munkájuk során alkalmazni is tudnak.

A két kreditpontért kötelezően választható tantárgy összesen tíz előadásból áll. A félév során a hallgatók az általános ismereteken túl az iskolai erőszak kezelésével, a vízirendészek, a bűnügyi helyszínelők, valamint a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó nyomozók munkájával is megismerkedhetnek. Pszichológus segítségével önismereti tréningen is részt vesznek majd, továbbá tanulnak az iskolás korosztályra jellemző “életkori sajátosságokról”.

A vártnál is többen érdeklődtek az új képzés iránt, így a tervezett tizenöt résztvevő helyett végül kétszeres létszámmal, harminc – többségében tanár szakos – hallgatóval indult el az oktatás.