Hangfelvétel készül a KRESZ-vizsgáról - NKH: A bűncselekmény révén szerzett jogosítványok érvénytelenek

2010.02.24. Magyar Nemzet Online

Hangfelvétel készül mostantól a gépkocsivezetői szóbeli elméleti vizsgákon, hogy kiszűrjék az esetleges csalásokat - tájékoztatott Karancsi Zoltán, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) főosztályvezetője a Magyar Nemzet szerdai számában.

A Magyar Nemzet értesülései szerint egész hálózat épült a jogosítványüzletre, és kétes körülmények között, két-háromezer euróért, tisztességtelen tolmácsok és oktatók közreműködésével tömegesen jutnak magyar vezetői engedélyhez többek között román állampolgárok.

A jogosítványbotrány után döntött úgy a hatóság, hogy a szóbeli vizsgákon történteket jegyzőkönyv gyanánt hangfelvétel dokumentálja - mondta a lapnak a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője, Karancsi Zoltán. Ezt a tanuló anyagához csatolják, és szükség esetén később ellenőrizni lehet - tette hozzá.

Ha kiderül, hogy valaki bűncselekmény révén jutott jogosítványhoz, és erről jogerős bírósági döntés születik, akkor az engedélyt az okmányiroda visszavonja, a közlekedési hatóság pedig érvényteleníti.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐJOG
KÖZLEKEDÉS